Maak je vaak plannen voor je eigen leven? Maak je daadwerkelijk plannen of verwacht je dat situaties hun eigen weg volgen en dan zie je wel wat er gebeurt? Het is menselijk om deze behoeftes te hebben; dit helpt om voorstellingen te maken van je eigen toeomst. Maar wat gebeurt er als je een plan hebt, dat heel belangrijk en veelbetekend voor je is, maar je weet niet welke stap te maken om het te realiseren?

Je ziet jezelf reflecteren op de eerste te zetten stap in je gedachten, je maakt verschillende scenarios en situaties, met de focus op de realisatie van je plan. Maar helaas voel je dat er geen duidelijke startpunt is. De dagen slijten voorbij en de droom, die je eerst geluk bracht, is nou een donker punt geworden. Elke keer dat je aan dit punt denkt, dan voel je verloren, in de war en door de duisternis om je heen kan je andere zaken ook niet meer helder zien. Wat kan je doen om de duisternis te verlichten? Waarom is deze droom zo zwaar geworden? Voorheen maakte dit je namelijk zeer vrolijk.

Het is jou droom en niemand kan het meer waar maken dan jijzelf. Jij bent de architect van je leven en je toekomst. Als je wacht op andere mensen, of als je wacht op kansen om de eerste stap te nemen naar jou droom, dan zal je droom niets anders doen dan wachten. Wachten en hopen zijn geen acties. Om het licht in jezelf te vinden kan soms moeilijk zijn.

Herinner je een donker punt? Wanneer je niets kan zien dan is het ook moeilijk om de schakelaar te vinden. Maar de schakelaar is daar, net als dat het licht in jou kan worden aangezet. Het klinkt makkelijk, maar eigenlijk is het ook best makkelijk. Vind het licht in jezelf en laat het gloeien, geef het de ruimte om te groeien, durf een stap te nemen om het licht te vinden, en laat je droom branden, zodat jou droom jou leven meer helder maakt. Alles begint bij jou.